Gå til Tekst
Gå til Tekst
Storfe 2019 – åpnet for påmelding

Storfe 2019 – åpnet for påmelding

Nå er både program og påmelding for Storfe2019 tilgjengelig. Fram til 1. april er det early bird-tilbud og du kan spare 400 kr på kongressavgiften.

Seks organisasjoner samarbeider om å arrangere en ny storfekongress, Storfe 2019, på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Gardermoen, onsdag 27. og torsdag 28. november 2019. Programmet er nå klart og påmeldingen åpnet.

 

Arrangørene er de samme som sto bak Storfe 2012 på Fornebu og Storfe 2016 på Gardermoen: Felleskjøpet, Geno, Norsk Landbruksrådgiving (NLR), Nortura, Tine og Tyr.

 

− Storfe 2019 er en dugnad fra alle de seks organisasjonene. Programkomiteen har satt sammen et allsidig program som vi håper er interessant og nyttig for flest mulig, sier Asgeir Svendsen i Nortura. Han leder hovedkomiteen som består av Agnete Børresen, Geno, Rune Lostuen, Felleskjøpet, Jan Ferstad, NLR, Tone Roalkvam, Tine, og Eli Hveem Krogsti, Tyr.

Framtidsretta fagprogram for storfebønder

− Vi har hatt med oss erfaringene fra Storfe 2016 i arbeidet med å lage et skreddersydd program for storfebønder i hele landet. Målet er å være mest mulig aktuelle i november 2019, sier Rune Lostuen som leder programkomiteen.

 

Det legges opp til fire parallelle fagprogram med felles åpningsforedrag og avslutning. Og tradisjonen tro blir det festmiddag med god, norsk mat, underholdning og dans.

 

− Etter sesongen 2018 så vi at grovfôr kom til å bli viktig. Det blir en egen parallellsesjon om grovfôrdyrking der deltakere i prosjektet Grovfôr 2020 bidrar med resultatet fra prosjektet, sier Lostuen.

Dyrevelferd og bærekraft

Fagprogrammet er inndelt etter hovedfokus på melk- og kjøttproduksjon. Det blir egne fagbolker om kalv/kvige, avl, økonomi, management/driftsledelse, beite og helse.

 

− Klimasmarte løsninger blir stadig viktigere i landbruket. Her gjelder det få finne praktiske løsninger, sier Lostuen. Ny teknologi og optimalisering av gardsdrifta blir sentralt.

 

Det blir også utstilling med aktuelle utstillere i bransjen.

 

Meld deg på Storfe 2019 her

 

Her finner du programmet for storfe 2019


Annen informasjon

Til toppen